براي شرکت در اين آزمون که در عصر جمعه مورخ 25 ارديبهشت برگزار شد، بيش از 750 نفر ثبت نام کردهاند.
اين آزمون بطور همزمان در قم و مشهد مقدس برگزار گرديد.
در اين مراسم که با حضور رياست محترم مرکز فقهي؛ آيت الله فاضل لنکراني(دامت برکاته) و برخي اساتيد معظم حوزه علميه و مرکز فقهي برگزار شد، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه؛ آيت الله مقتدايي(دامت برکاته) بياناتي را ايراد فرمودند.
معاون آموزش مرکز فقهي؛ حجة الاسلام والمسلمين آقاي صرفي نيز پيش از برگزاري مراسم نکاتي را اشاره کردند.
لازم به ذکر است نتايج اين آزمون کتبي تا دو هفته آينده اعلام خواهد شد و پس از آن؛ کساني که در آزمون کتبي موفق شده باشند، براي مصاحبه شفاهي فراخوانده ميشوند.
خبر مسرت بخش براي مشتاقان علم و دانش اينکه؛ در اين دوره سقف معيني براي پذيرش تعيين نشده و از ميان داوطلبان؛ در هر دو بخش سطوح عالي و خارج، هر تعداد از کساني که موفق به کسب امتيازات لازم شده باشند پذيرش خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله مرتضی مقتدایی در ابتدای آزمون مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ضمن تبریک عید بزرگ مبعث، اظهار داشت: در جلسهای حضور داریم که زمانا و مکانا بسیار مبارک است؛ چراکه زمانا همزمان با مبعث رسول گرامی اسلام(صلّی الله علیه و آله) قرار گرفته و مکانا نیز در مرکزی است که منتسب به مرجع تقلید فقید؛ آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) ميباشد.
وی ادامه داد: ایشان با خلوص و نیت پاک این مرکز فقهی را تأسیس و بر اساس همان نیت خالص و صادق، بحمدالله به عنوان کانون و مرکز عظیم فقهی در حوزه می باشد که برکات بسیاری تاکنون داشته است.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با بیان روایتی از رسول اعظم(صلی الله علیه و آله): «إِنَّ اللهَ يُحِبُّ بُغَاةَ الْعِلْمِ»؛ خداوند طالبین علم را دوست دارد، ابراز داشت: شرکت کنندگان در این آزمون، اساتید، فضلا، طلاب و عزیزانی که مشغول تحصیل علم در حوزه علمیه قم هستند، محبوب خدا میباشند.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به عظمت عید بزرگ مبعث، خاطرنشان ساخت: خداوند متعال در آیه 164 سوره آل عمران فرموده است:
«لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُّبِينٍ»؛ به يقين، خدا بر مؤمنان منت نهاد [كه] پيامبرى از خودشان در ميان آنان برانگيخت، تا آيات خود را بر ايشان بخواند و پاكشان گرداند و كتاب و حكمت به آنان بياموزد، قطعاً پيش از آن در گمراهى آشكارى بودند.
نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: دین اسلام اختصاص به قوم خاصی ندارد؛ بلکه فراگیر بوده و برای تمام عالمیان؛ اعم از جن و انس می باشد.
آیت الله مقتدایی با اشاره به اینکه دین اسلام ناسخ نداشته و پس از آن دین دیگری وجود ندارد، بیان داشت: اسلام دینی بسیار عظیم و آوردنده آن نعمتی بزرگ بر مؤمنین است که خداوند متعال در آیه مذکور به آن اشاره داشته است.
وی با بیان این مطلب که مسئولیت ابلاغ دین مبین اسلام برای نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) سنگین است، اظهار داشت: امروز روحانیت پرچمدار اسلام بوده و در زمان حساسی قرار گرفته است که دشمنان متحد شده اند تا مسلمانان و شیعیان را از بین برده و مردم جهان را نسبت به این دین بدبین نمایند.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه ادامه داد: اسلام هراسی بوسیله گروه تکفیری داعش، یکی از برنامه های دشمنان برای ضربه زدن به دین اسلام است.
عضو خبرگان رهبری در پایان با بیان این مطلب که امروز مسئولیت سنگینی بر دوش طلاب و روحانیون است، ابراز داشت: جدیت در تحصیل، استقامت و استمرار از مباحثی است که برای کسب موفقیت باید به آن توجه داشت.