بسمه تعالي
مراسم افتتاحيه
دروس سطوح عاليه و خارج فقه و اصول مرکز فقهي ائمه اطهار(ع) عصر
يکشنبه 28/6/89 در محل ساختمان جديد الاحداث مرکز فقهي برگزار گرديد.
در اين مراسم که رياست محترم اين مرکز آيت الله حاج شيخ محمد جواد فاضل لنکراني دامت برکاته حضور داشتند پس از تلاوت آيات کلام الله مجيد، نخست جناب حجت الاسلام والمسلمين قاضي زاده مدير بخش سطح مرکز فقهي گزارشي از فعاليتهاي آن بخش ارائه و فرمودند حدود شش سال است که اين بخش بهصورت مدرسهاي مشغول فعاليت است و سطوح عاليه را طي مدت چهار سال آموزش ديده و به درس خارج راه مييابند و فارغ التحصيلان اين بخش عمدتاً در آزمون بخش خارج مرکز فقهي موفق به پذيرش ميشوند و اين خود نمايانگر قوت علمي دانش آموختگان اين بخش است.
سپس جناب حجت الاسلام والمسلمين آقاي جزائري معاونت آموزش دروس خارج مرکز فقهي ائمه اطهار عليهم السلام طي سخناني فرمودند: چالش اصلي فرا روي حوزهها مسأله فقه و فقاهت به معناي دقيق و کامل آن است. با توجه به شبهاتي که در حوزه فقه مطرح است و در آينده نيز مطرح خواهد شد و نيازهايي که جامعه اسلامي ما دارد نياز به فقه و فقاهت بسيار جدي است و بحمد الله توجه به اين نياز و تلاش در تأمين آن، هدف والاي مؤسس محترم اين مرکز مرجع فقيد جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي فاضل لنکراني1 بوده است که با استفاده از اساتيد برجسته حوزه و امکاناتي که فراهم آمده است اميدواريم دانشپژوهان محترم بتوانند از اين فرصت به خوبي استفاده نموده و با رعايت ضوابط و مقررات مرکز و جدّيت در تحصيل در جهت ارتقاء سطح علمي خويش کوشا باشند.
سپس آيت الله حاج شيخ محمد جواد فاضل لنکراني دامت برکاته رئيس مرکز فقهي ائمه اطهار عليهم السلام فرمودند: خداوند را شکر گذاريم که اراده فرمودند بر استمرار حيات ظاهري ما و اينکه بتوانيم در سال جاري در حوزه اهلبيت عصمت و طهارت در کنار علوم ائمه اطهار عليهم السلام بنشينيم و از اين سفره الهي بهرهمند شويم.
نام مبارک ائمه اطهار عليهم السلام بر اين مرکز آثار فراواني داشته است و ما شاهد عنايات آن حضرات بر اين مرکز هستيم. کسانيکه به فکر آينده حوزه بوده و هستند دائماً اين تذکر را ميدهند که در آينده نظام ما با خلأ فقاهت مواجه خواهد شد. چرا که بسياري از نيروهاي ارزشمند حوزه بعد از انقلاب به جهت نيازهايي که نظام اسلامي ما داشت به فعاليت در خارج از حوزه پرداختند. به همين جهت بود که والد راحل ما با آيندهنگري که داشتند به فکر تأسيس اين مرکز افتادند و بحمد الله با عنايت ائمه اطهار عليهم السلام و اخلاص آن مرجع فقيد اين مرکز روز به روز بر توسعه کمّي و کيفي خود افزوده است.
ما بايد به فقه اهميت بسيار زياد بدهيم خصوصاً با اين نيازهاي فراوان جامعه بشري که هر روز هم بيشتر ميشود. يکي از اموري که جاي تأسف دارد آن است که بسياري از زواياي فقه شيعه در بين جامعه اهلسنت و مراکز علمي و حقوقي دنيا معرفي نشده است ما موظف هستيم که امروز فقه را خوب بفهميم و بعد آن را به دنيا معرفي کنيم. بنده مطمئن هستم اگر مراکز حقوقي دنيا از مباني فقه ما آگاه شوند قوانين خود را تغيير خواهند داد و از فقه ما در قوانين خود استفاده خواهند کرد.
لذا بايد با علاقه و اشتياق وافر تلاش کنيم و ابعاد فقه را خوب بررسي کنيم. امروز بسياري از مسائل فقهي در پرتو اجمال باقي مانده و بايد روي آن تحقيق شود تا سؤالاتي که در سطح جامعه مطرح ميشود به درستي پاسخ داده شود. از شما عزيزان ميخواهم از امکاناتي که براي شما فراهم آمده است به خوبي استفاده کنيد و وقت زياد براي تحصيل خود بگذاريد. امروز با اين امکانات وسيع حجّت بر همه ما تمام است و بايد از عمر خود براي ارتقاء بخشيدن به توان و سطح علمي خود خوب استفاده کنيم. امام راحل عظيم الشأن در کتاب آداب الصلاة خود با ذکر آيات مربوط به حضرت موسي و خضر ميفرمايد در اين آيات 21 دستور در آداب تعليم و تعلم استفاده ميشود.
کسي که ميخواهد خداوند حقيقت علم را در وجودش قرار دهد بايد خود را تابع معلّم خود قرار دهد. و هيچگاه خود را بينياز از تعليم نداند ولو به مقام نبوّت هم رسيده باشد. نبايد خداي ناکرده کسي گرفتار غرور علمي شود و خود را بينياز از تعليم بداند. تواضع و فروتني از اصول اوليه تعليم و تعلم است و اين آيات مشحون از تواضع حضرت موسي در برابر حضرت خضر است. علم بايد براي رشد و هدايت ياد گرفته شود. علمي که انسان را هدايت نکند و به رشد نرساند علم نيست.
در خاتمه از زحمات مدير محترم مرکز فقهي جناب آقاي فاضل کاشاني و مسئولين محترم بخش سطح و خارج آقايان قاضيزاده و جزايري و نيز معاون پژوهشي جناب آقاي مقدادي تشکر مينمايم. انشاء الله زحمات عزيزان مورد قبول حضرت حق و امام زمان عليه السلام قرار بگيرد و روح بزرگ امام امت که انقلاب ما مديون آن رهبر عاليقدر است و مراجع گذشته ما را که حق عظيم گردن ما دارند، شاد گرداند و مراجع بزرگوار ما و رهبر معظم انقلاب را مؤيد و منصور بدارد.
در خاتمه اين مراسم از دانشپژوهان ممتاز بخش سطح تقدير به عمل آمد.